programma

Data Storytelling Workshop

In deze workshop leer je hoe je datavisualisatie kunt gebruiken om verhalen te vertellen en tot actie over te gaan.
  • Visualiseer data effectief
  • Vertel een verhaal met data
  • Creëer actie met datavisualisatie
Neem contact op

Data kan veel doen, maar het succes zit hem onder andere in de presentatie ervan. Waarom zijn taart-diagrammen bijvoorbeeld zo geliefd maar eigenlijk helemaal niet zo geschikt om iets over te brengen? Wat maakt een dashboard leesbaar? Hoe gebruik je data om je verhaal over te brengen?

In deze workshop leer je hoe je data juist visualiseert en hoe je met data een verhaal opbouwt, dat overkomt bij je doelgroep(en). Dit zal leiden tot beter gebruik van inzichten, de juiste conclusies en meer actie bij je publiek. Bruikbaar in je interne en externe communicatie.

In deze incompany workshop gaan we meteen aan de slag met jouw materialen en uitdagingen. We bespreken vooraf alle mogelijkheden en je mag je eigen use-cases en materiaal meenemen. Denk aan bijvoorbeeld jaarverslagen, presentaties, dashboards of rapporten. We passen zo gelijk de theorie op jouw praktijk toe, wel zo nuttig!

Inhoud

In deze workshop behandelen we de volgende onderdelen

  • Visualiseren: De wetenschap achter juist visualiseren van data
  • Vertellen: De kracht van verhalen gebruiken om je data inzichten te presenteren
  • Context: Hoe pas je dit toe in jouw omgeving?

Duur

Deze workshop duurt een dagdeel (4u).

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die te maken heeft met het overbrengen van informatie via datavisualisatie in welke vorm dan ook. Bijvoorbeeld: communicatie professionals, marketing professionals, data analisten, managers/leidinggevenden of sales professionals.

Interesse?

Dit programma kan als maatwerk worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw organisatie. Om de mogelijkheden voor jouw organisatie te verkennen neem dan contact op via het contactformulier.

Daarnaast bieden we inschrijfmogelijkheden voor individuen. Vanaf 15 november wordt de informatie over beschikbare data en prijzen voor het jaar 2024 gepubliceerd.

Ik wil meer informatie

Bedankt! Uw bericht is in goede orde ontvangen.
U hoort z.s.m van ons.
Oops! Something went wrong while submitting the form.